A Magyar Népművelők Egyesület a Kultúrházak éjjel-nappal akcióhoz kapcsolódóan minden évben pályázatokat ír ki. Célunk az, hogy a közművelődésben megvalósuló új gondolatok, kreatív megoldások minél nagyobb nyilvánosságot kapjanak. 2019-ben  3 pályázatot írjuk ki. A pályázatok ide kattintva vagy a megfelelő menü pont alatt érhetőek el. Töltse le egyben a kiírásokat itt!

Bővebben

Harmadik alkalommal kérte fel a szervező, Magyar Népművelők Egyesülete Novák Péter előadóművészt arra, hogy legyen a Kultúrházak éjjel-nappal védnöke és média személyisége. Az elmúlt évi részvevők emlékezhetnek, hogy Novák Péter mennyire nagy lelkesedéssel és az ügy iránti elkötelezettséggel végezte ezt a feladatot. Néhány emlékezetes videó: A 2018-as akció promóciós filmje Hidasnémeti kiemelt rendezvény 2018-ban. Összefoglaló a 2017-es eseményekről.

Bővebben

Mindennap értéket adunk

2018. december 14.

A szlogen arra ösztönzi a résztvevőket, hogy bemutatva a mindennapi tevékenységüket a közösségi térnek vagy intézménynek, minél szélesebb kínálattal készüljenek erre a hétvégére. Ráirányítsák a figyelmet a helyben lévő kulturális értékekre, a művelődési intézmények, szervezetek helyi társadalomban betöltött közösségépítő munkájára és az ott dolgozók tevékenységének megismerésére. Ezek a terek azok ahol akár a hét bármely napján várják a látogatókat, akik hétköznap és ünnepnapokon is az együttlét élményével feltöltődhetnek fel.

Bővebben

Van képed hozzá?

2018. december 14.

2019-ben fotó pályázatunk témája változik az elmúlt évekhez képest. Pályázóinktól közösségi kulturális eseményeken készült alkotásokat várunk. Ilyenek például a művelődő közösségek, amatőr alkotó és előadóművészeti csoportok próbái rendezvényei, eseményei. Lehet a téma helyi régi és új hagyományok közös megélése, szüret, farsang, egyéb helyi kötődésű esemény. Rövidesen közzétesszük a részletes pályázati felhívást.

Bővebben

Legyen résztvevőnk !

2018. december 11.

Az elmúlt évben is nagyon népszerű volt az a kis animáció ami azért készült, hogy a programhoz való csatlakozásra buzdítsa a kultúrházakat. Az idén is készítettünk ilyet. Az animáció megtalálható a letöltések oldalon. >>>

Bővebben